De nieuwe BMW R 18 Transcontinental en de nieuwe BMW R 18 B

Geschreven op: 31 Juli 2021 15:26
Laatste wijziging: -

Met de nieuwe R 18 Transcontinental voegt BMW Motorrad een Grand American Tourer toe aan de R 18 familie. De R 18 B is een ‘Bagger’, een bijzonder populair genre in de VS. De nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B combineren de kracht van de Big Boxer met exclusieve uitrusting, een stijlvol design en een klassiek concept dat is gebaseerd op historische modellen.

De BMW R 18 Transcontinental is ontworpen voor reizen en het afleggen van lange afstanden in Amerikaanse stijl, zowel solo als met passagier en bagage. De R 18 B is daarentegen meer een  rijdersmachine, met zinnenprikkelend rijplezier, gericht op cruisen.

De speciale uitrusting van de R 18 Transcontinental omvat: aan het stuur gemonteerde kuip met hoog windscherm en windgeleiders, cockpit met vier analoge ronde instrumenten en 10,25 inch TFT kleurendisplay, extra koplamp, Marshall audiosysteem, motorbeschermingsbeugels, koffers, topkoffer, buddyseatverwarming, chromen afwerkingsdetails en motorblok uitgevoerd in Silver metallic.

De nieuwe R 18 B heeft onder meer een laag windscherm in de stijl van een ‘Bagger’, een slankere buddyseat, zijkoffers (geen topkoffer) en het motorblok is uitgevoerd in matzwart metallic.

Bron: www.bmw-motorrad.nl