De nieuwe R7: de nieuwe generatie Supersport van Yamaha

Geschreven op: 19 Mei 2021 12:33
Laatste wijziging: -

Yamaha's R-Series line-up heeft de komst van de volgende generatie Superport verwelkomd, die het potentieel heeft om R/World open te stellen voor een geheel nieuw publiek.

Vernoemd naar een van Yamaha's meest iconische World Superbike-fabrieksracemotoren, is de nieuwe R7 gecreëerd om veel jongere rijders kennis te laten maken met de sensatie, opwinding en trots van het bezit dat bij elke R-Serie hoort.


Met zijn duidelijke focus op puur rijplezier, toegankelijkheid en betaalbaarheid, vertegenwoordigt de nieuwe R7 een opwindende nieuwe dimensie in de R-Serie Supersport-familie. En zijn 689cc CP2-motor levert een extreem sterke staande start en acceleratie bij het wegrijden, samen met een zeer reëel gevoel van toenemende opwinding naarmate het toerental stijgt. De A&S-koppeling (Assist & Slipper) zorgt voor soepeler schakelen, voorkomt overtoeren van de motor en stuiteren van het achterwiel bij hard remmen, en zorgt voor een beduidend lichter gevoel aan de hendel.

De nieuwe dynamische R7 is verkrijgbaar in twee kleuropties – Icon Blue en Yamaha Black. Leveringen aan Europese Yamaha-dealers beginnen vanaf oktober 2021.

Bron: www.yamaha-motor.eu