Stop wegafsluitingen voor motorrijders, steun de MAG petitie

Geschreven op: 23 September 2020 19:23
Laatste wijziging: -

Onderstaand iniatief van de MAG (Motorrijders Actie Groep) wordt uiteraard volledig ondersteunt door motorzoeker.nl

Een kleine groep motorrijders veroorzaakt overlast. Daar mag de rest van motorrijdend Nederland niet op afgerekend worden. Pas wegen aan, zorg voor voorlichting en voor strikte handhaving. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en spreken onze motormaten aan.

Vallen we meteen met de deur in huis: het regende deze zomer klachten over overlast door motorrijders. Om te voorkomen dat er op basis van die klachten meer wegen exclusief voor motorrijders afgesloten worden, moeten we alle zeilen bijzetten. Help ons mee. Dat is echt heel hard nodig. Teken in elk geval de petitie Stop wegafsluitingen voor motorrijders. Elke handtekening is er één.

 

Petitie 

Met die petitie spreken we de overheid aan. 30- en 60-kilometerwegen moeten daadwerkelijk als 30- en 60-kilometerwegen worden ingericht. Er moet een landelijke campagnes komen om motorrijders te wijzen op de overlast die ze kunnen veroorzaken. En er moet gehandhaafd worden op motorrijders die voor die campagne niet gevoelig zijn. Is de MAG voorstander van handhaving? De MAG stond toch voor vrijheid? Ja, dat klopt. Maar de vrijheid om te mogen rijden waar we willen telt voor ons het zwaarst. Als de overlast aanhoudt, wordt die vrijheid gegarandeerd verder aan banden gelegd - en alleen maar rechtuit rijden is niet wat we willen.

Zelf doen

De mensen die klagen over motorgeluid zijn lang niet altijd fervente motorhaters. Motorijders die op gepaste snelheid en laag in toeren voorbijkomen vormen voor de meeste klagers geen enkel probleem. We roepen motorrijders daarom op om rekening te houden met hun omgeving. Loud pipes close dikes. Echt. Hoog in toeren rijden ook, net als meer gasgeven dan nodig. Bewaar vol gas de bocht uit voor circuitdagen. Doe je dat niet, dan is dat circuit straks de enige plek waar we nog bochtjes kunnen rijden. 

Bron: www.motorrijdersactiegroep.nl